Okolí

Prozkoumejte okolí penzionu a poznejte krásy Olomouckého kraje. Penzion Habermannova vila *** se nachází na ideálním místě, ze kterého můžete vyrazit na mnoho zajímavých výletů. Inspirujte se níže nebo se zeptejte přímo nás.

 

Okolí

Lázně Bludov - vzdálené pouhé 3 km od Penzionu, nabízejí profesionální péči v oblasti balneologie, obezitologie a léčebné rehabilitace. Přímo v areálu lázní pramení minerální termální voda sirano-chlorido-sodného typu. Lázně Bludov se specializují především na obezitu dětí, záněty ledvin a močových cest, bolestivé stavy páteře, kloubů, svalů a stav po operacích pohybového ústrojí. Hostům nabízí i prodecury: hydrocolon - očista tlustého střeva, infrasauna, lymfodrenáž, suché uhličité koupele, podvodní masáže, skotské střiky, perličkové koupele, parafínové oblkady a možnost si zaplavat v termálním bazénu. Bližší informace obdržíte na internetových stránkách www.lazne-bludov.cz.

Hrad Bouzov - založen na počátku 14. století, je pravděpodobné, že na Bouzově se narodil pozdější český král Jiří z Poděbrad. Hrad je často využíván filmaři k natáčení pohádek a historických filmů, jelikož patří k nejvíce zachovaným hradům v České republice. Vzdálenost: 35 km.


Hrad Bouzov, zdroj: wikipedia.org

Zámek Úsov - jeden z nejstarších dochovaných severomoravských hradů (1. zmínka roku 1260), hrad byl na konci 17. století přestavěn na zámek. Od roku 1597 vlastnili zámek Lichtenštejnové, kteří založili lovecko-lesnické muzeum. Součástí muzea je sbírka trofejí, pocházejících z výprav Lichtenštejnů do Afriky. K vidění je i sbírka trofejí savců, ptactva a kolekce pytláckých zbraní. Muzeum samo o sobě nabízí ojedinělou sbírku tohoto druhu ve střední Evropě. Vzdálenost: 20 km.

Šumperk - okresní město. Vzdálenost: 5 km.

Zábřeh - navštivte renesanční zámek ve staré části města. Vzdálenost: 5 km.

Jeseníky

Ovčárna - Praděd (1492 m n. m.) - Nejvýše položené lyžařské středisko v České republice, 7 lyžařských vleků. Vzhledem k nejlepším sněhovým podmínkám v ČR možnost lyžování až do dubna. Vzdálenost: 45 km.

Červenohorské sedlo (1013 m n. m.) - Lyžařské středisko s 5 vleky, noční lyžování. Vzdálenost: 35 km.

Kouty nad Desnou - nový celoroční areál alpského střihu, ve kterém si každý najde program na míru v létě i v zimě. K dispozici šestisedačková lanovka, od níž se můžete dostat pěšky, na kole nebo kyvadlovým minubusem až k horní nádrži přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé Stráně. Vzdálenost: 23 km.

Dlouhé Stráně - v roce 1996 byla do provozu uvedena přečerpávací vodní elektrárna s několika nej, např. největší reverzní vodní turbína v Evropě nebo 2. největší přečerpávací vodní elektrárna na světě, která byla dle hlasování čtenářů serveru idnes.cz zvolena největším divem České republiky. Přístupná i pomocí lanovky vedoucí z lyžařského areálu Kouty nad Desnou. Vzdálenost: 23 km.

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně
Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně, zdroj: udoli-desne.cz

Velké Losiny

V městečku nedaleko Šumperka můžete navštívit renesanční zámek, ruční papírnu i lázně. Vzdálenost: 15 km.

Nejzachovalejší renesanční zámek na Moravě s typickým arkádovým dvorem, který vlastnil rod Žerotínů. V obrazárně můžete vidět portréty příslušníků žerotínského rodu a obrazy italských, vlámských a holandských malířů.

Ruční papírna patří mezi nejstarší provozované ruční papírny v Evropě. Byla postavena roku 1596 Janem ze Žerotínů a v jejím areálu je dodnes provozována výroba ručního papíru, kterou si můžete prohlédnout během návštěvy jediného Muzea papíru v České republice. Ruční papír z Velkých Losin patří již po generace mezi uznávané hodnoty ve svém oboru a je dobře znám mezi výtvarníky, tiskaři i na mnoha univerzitách a v Prezidenské kanceláři.

Lázně Velké Losiny jsou jedny z nejstarších moravských lázní, založily je Žerotínové v polovině 16. století. V současnosti se v lázních léčí nervové nemoci, netuberkulózní nemoci dýchacího ústrojí a nemoci pohybového aparátu. Poklidný charakter lázní umístěných ve velkém parku vybízí k příjemným procházkám, které je možné spojit s ochutnávkou studeného pramene Karel nebo s návštěvou termálního koupaliště.

Olomouc

Stotisícové krajské město Olomouc ležící v srdci Moravy, jejímž byla v minulosti hlavním městem, je po Praze druhou největší památkou rezervací v České republice a v současnosti je mj. sídlem univerzity, arcibiskupství, Moravské filharmonie, zajímavých muzeí i divadel a ZOO. Vzdálenost: 50 km.